Alternatieve geneeswijzen

Mijn coachings- en therapietrajecten ondersteun ik veelal met energetische behandelingen en alternatieve geneeswijzen. Op deze manier worden inzichten verankerd, je energiebalans hersteld, en het zelfgenezend vermogen van je lichaam aangesproken.

Ik leer je de taal van je lichaam begrijpen. Ons lichaam is onze grootste vriend. Dat wil zeggen dat het alles doet om je te ondersteunen. Wanneer je echter te lang over je grens gaat, zal je lichaam aan de bel trekken d.m.v. kwaaltjes. Als je deze signalen bij aanvang leert herkennen, kun je heftigere signalen voorkomen. Als onderdeel van therapie, maar ook zeker van een coachingstraject, is deze herkenning een van je sterkste wapens.

Op deze pagina bespreek ik enkele veelgebruikte technieken. Als je meer wilt weten over mijn methodes neem dan gerust contact op.

De meditaties die je mij hebt geleerd, vertragen mijn denken en doen op een prettige manier. Ook heb ik van jou geleerd om zonder oordeel en juist vanuit liefde te leven. Dat is ook al zo'n groot verschil met een paar jaar geleden.

Nancy

Voetreflexologie

Deze alternatieve geneeswijze komt oorspronkelijk uit China. Via drukpunten op de voet die in verbinding staan met delen van het lichaam kan belemmerde energiedoorstroming hersteld en onderhouden worden. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.

Reiki

Bij deze alternatieve geneeswijze uit Japan wordt het lichaam behandeld met levensenergie via de handen. De term Reiki bestaat uit twee Japanse karakter: Rei: geest of ziel, en Ki: energie of levenskracht. Het lichaam, geest en ziel worden als een geheel gezien. De behandeling door reiki werkt dan ook op dit geheel van delen.

Polariteitsmassage

Polariseren kent twee verschillende betekenissen, namelijk: 'het benadrukken van tegensteldheden' en vanuit de natuurkunde 'het laten plaatsvinden van (elektromagnetische) trillingen in een vlak'. Een polariteitsmassage werkt met deze beide facetten. De masseur benadrukt deze twee uitersten, maar verbindt deze ook energetisch. Door de polariteitsenergie langs de meridianen te leiden, brengt de masseur de plus- en minpolen met elkaar in verbinding zodat de Ki, de levensenergie, weer vrij kan stromen. Het resultaat is balans in het lichaam, waardoor je je geestelijk meer in harmonie voelt en blokkades zich oplossen.

Bachbloesems

Bachremedies zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op emoties. Ze kunnen daardoor invloed hebben op o.a. een gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid of schuldgevoelens. Een bachbloesem heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel opnieuw in zichzelf geloven en met meer zelfvertrouwen zijn zaken aanpakken.