Christa Dohmen

Kunstenaar, coach, therapeut en ervaringsdeskundige

Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid.

Albert Einstein

De Kunst van Zijn

Kunst is voor mij een manier van kijken, van leven en uiteraard van creëren. Dat gaat verder dan het maken van schilderijen; het zijn de creatieve uitingen van mijn zien en zijn. Binnen het out of the box denken, door de lagen heen, buiten de kaders om en met de sky als limit, zijn oneindig veel mogelijkheden, keuzes, en wegen te bewandelen. 'Er is altijd een oplossing' en 'er is altijd een keuze' zijn lijfspreuken voor mij. Vanuit keuzes ontstaan kansen en mogelijkheden om nieuwe wegen in te slaan. De Kunst van Zijn is dan om binnen al deze wervelingen van het leven dicht bij jezelf te blijven, om jezelf steeds opnieuw uit te vinden binnen de nieuw geboden mogelijkheden. Hoe jij meebeweegt in het onvoorspelbare leven is uiteindelijk jouw keuze en verantwoordelijkheid. Mijn jarenlange ervaring als trainer, holistisch, regulier en provocatief coach, en energetisch therapeut zet ik in voor jou, zodat jij jouw zijn volledig kunt leven.

Durven leven is durven kiezen, en keuzes zijn nooit zonder gevolgen.

Biografie

Van kleins af aan tekende ik al, mede doordat wij op zondag verder weinig mochten doen vanuit onze katholieke opvoeding. Ik vond het heerlijk om weg te dromen in een wereld van creatie, een wereld waarin geen grenzen bestonden. Toch had ik ook een liefde voor moeilijke vraagstukken, voor analytisch denken. Ik kon niet kiezen of ik wiskundelerares wilde worden, of juist kunstenares. Die twee uitersten, gevoel en ratio, kenmerkten mijn leven en maakten het zowel boeiend als verwarrend. Daartussen bewoog zich ook het spirituele – dat wat niet zichtbaar was, maar wel waarneembaar voor mij. Inmiddels leef ik mijn passies. Ik werk al meer dan twintig jaar als professioneel kunstenaar in binnen- en buitenland. Daarnaast heb ik bijna even lang een goedlopende praktijk in coaching en therapie.

Ervaringsdeskundige

Ik heb mijn leven allerminst als een feestje ervaren. Dat voelt gelukkig inmiddels als heel lang geleden. Wat ik daar mooi aan vind, is dat ik kan zeggen dat ik mijn eigen voorbeeld ben geworden. Een voorbeeld in het positief kunnen keren vanuit een donker verleden. Als ervaringsdeskundige creëer ik een functionele, empathische basis voor mijn werk als coach en therapeut. Ik help anderen graag het leven weer positief te keren en het leven te leven vanuit kracht, talent en liefde.

Zeekistje, 24 x 21 cm

Beeldend kunstenaar

Ik werk sinds 1998 als professioneel beeldend kunstenaar en exposeer in binnen- en buitenland. Mijn schilderijen zijn half figuratief, half abstract. Het spanningsveld, het contrast tussen het omkaderde, beperkte aardse leven, en het vrije, grenzeloze universum is mijn thema. Het kader zelf kunnen we doorbreken, maar dat hoeft niet per se. Het kader op zichzelf draagt al de belofte in zich van de vrijheid die voelbaar is. Ik zoek die ruimte en gun dat ook de beschouwer. Op christadohmen.nl kun je een impressie krijgen van mijn werk.

Lezingen

In mijn lezingen (op aanvraag) spreek ik vanuit mijn visie als kunstenaar, coach en therapeut over deze vruchtbare combinatie. In 2018 sprak ik bijvoorbeeld tijdens de Dutch Design Week op aanvraag van Han Mesters (ABN AMRO) in samenwerking met professor Nico Baken (strategist KPN) over hoe jij en je bedrijf tot meerwaarde zijn voor de maatschappij.

Christa is een doortastende, efficiënte, ervaren, professionele, maar ook zeker warme en fijne persoonlijkheid.

Ben