Therapie

Dat je je niet 100% voelt, kan door van alles komen. Als therapeut kijk ik naar de onderliggende oorzaken van jouw patronen, en hoe jij daar weer controle over krijgt.

Ik kijk samen met jou wat je lichamelijke en geestelijke klachten zijn. Daarbij ga ik uit van de holistische visie en neem je verleden daarin mee. We kijken welke triggers uit jouw geschiedenis spelen in het heden. Die vormen het uitgangspunt van je behandeling. Dat wil niet zeggen dat het altijd nodig is om heel diep te graven of te hoeven herbeleven.

Het verschil met coaching is dat therapie zich meer richt op onderliggende blokkades, lichamelijke of geestelijke ziekten. Tijdens dit traject combineer ik praatsessies met energetische behandelingen en bachbloesemtherapie.

Traumatische ervaringen worden opgeslagen in ons celgeheugen. Daardoor kan los van ons rationele relativeringsvermogen het lichaam blijven reageren op triggers die ons brein op onderbewust niveau heeft opgeslagen om ons te beschermen tegen herhaling. Om overbodige triggers te laten verdwijnen, maak ik gebruik van progressive mental alignment (PMA).

Als je eenmaal bent begonnen aan een veranderingstraject – wanneer je iets afgeleerd of losgelaten hebt, maar er nog niets voor in de plaats hebt – kun je niet zomaar meer terug; het is juist dan belangrijk om door te zetten en niet op te geven.

Progressive Mental Alignment

Alles wat je waarneemt en beleeft, wordt opgeslagen in je brein. Een archief van positieve, neutrale en negatieve ervaringen. Juist die negatieve ervaringen zitten als alarmbellen op de eerste rij om je te beschermen tegen herhaling van pijn. Tijdens een trauma sluiten we ons bewustzijn af, maar ons onderbewustzijn slaat alles juist nog steeds op. Daardoor ontstaat een storing en raken we gevoelig voor tal van triggers die ons leven belemmeren na een traumatische ervaring. Tijdens deze sessie worden alle opgeslagen gegevens uit het onderbewustzijn naar het bewustzijn gebracht waardoor overbodige alarmbellen kunnen verdwijnen.

De relatie van PMA en EMDR

PMA en EMDR zijn enigszins met elkaar te vergelijken. Beide modellen gaan ervan uit dat eerdere ervaringen die zijn opgeslagen in je geheugen belangrijk zijn voor het begrijpen en verwerken van nieuwe binnenkomende stimuli.

Systeemopstellingen

We leven allemaal in systemen zoals onze families, werk, verenigingen, of onze vriendenkringen. Veel van onze onbewuste overtuigingen, gedragingen en patronen vinden hun oorsprong in deze systemen. We hebben deze bekrachtigende, maar vaak genoeg ook beperkende patronen overgenomen, vaak uit loyaliteit. Maar zijn deze patronen nog steeds constructief in je leven? Met systeemopstellingen help ik je deze veelal onbewuste patronen zichtbaar te maken.

Relatietherapie

Vaak is een crisis in een relatie niets anders dan een signaal dat er iets niet goed zit. De oorzaak kan in het samenspel liggen, of in de afzonderlijke processen. Uiteindelijk is communicatie en elkaar begrijpen de kern van een gezonde relatie. Bekijk het traject relatietherapie voor meer informatie.

de realiteit onder
ogen zien en
ermee dealen

Alternatieve geneeswijzen

Mijn therapeutische trajecten ondersteun ik veelal met energetische behandelingen en alternatieve geneeswijzen. Op deze manier worden inzichten verankerd en wordt je energiebalans hersteld.

Coaching

Parallel aan een therapeutisch traject is het vaak wenselijk om met het oog op de toekomst bepaalde aspecten van je leven anders vorm te geven. Deze overlap met coaching helpt jouw zelfvertrouwen te versterken en zorgt op het juiste moment voor een extra boost.

Christa is een bijzonder prettige gesprekspartner. Ze kan feilloos iemands energie aanvoelen. In een lastige en complexe periode is ze voor mij een heel prettig en leerzaam klankbord geweest.

Peter