Relatietherapie

Als je elkaar niet meer vindt, zakelijk of privé, dan biedt een spiegel vaak uitkomst.

Vaak is een crisis in een relatie niets anders dan een signaal dat er iets niet goed zit. De oorzaak kan in het samenspel liggen, of in de afzonderlijke processen. Uiteindelijk is communicatie en elkaar begrijpen de kern van een gezonde relatie.

Het is normaal om een stap terug te nemen om elkaar opnieuw te leren begrijpen, ruimte te geven of juist los te laten. Om terug naar de essentie te gaan van jullie verbinding. Wat is de kracht van jullie combinatie van persoonlijkheden? Maar wat is juist ook de kracht van het individu in die verbinding? Willen jullie nog in elkaar investeren?

En als het samen niet meer kan of wil, is een volwassen afscheid net zo belangrijk. Zeker als er kinderen in het spel zijn.

de verbinding
die wint van
obstakels

Het traject

Door gesprekken en diverse methodieken worden de dieper liggende oorzaken van jullie relatieproblemen opgespoord. Behoeften, wensen en irritaties worden geïnventariseerd. Jullie communicatie wordt onder het licht gehouden. Door gesprekken, opdrachten en oefeningen wordt samen aan een nieuw resultaat gewerkt.

Het kan zijn dat naast gezamenlijke sessies ook individuele gesprekken plaatsvinden wanneer dat het gehele proces kan ondersteunen of versnellen. Ook familieopstellingen kunnen een positieve bijdrage leveren in het onderzoeken van relatieproblematiek.

Zorg even goed voor je relatie als voor je auto; investeer in een jaarlijkse APK.